Neurofeedback of andere alternatieve geneeswijzen?

Alternatieve GeneeswijzenIk heb een zoontje van bijna 5 jaar. Hij heeft ADHD, ben sinds 2 maanden bezig met een homeopaat met korreltjes. Er is nog een hele weg van alternatieve geneeswijzen te gaan! Want ik ga mijn kind geen drugs geven wat onder de opiumwet valt! Het is trouwens verboden om kinderen onder de 6 jaar Ritalin (of die andere troep) te geven. En toch wordt hett door artsen gedaan, dat is strafbaar!!
Nu heb ik laatst een heel stuk gelezen over Neurofeedback. Heeft daar iemand ervaring mee?
Heel erg jammer dat de verzekering zo weinig van de alternatieve geneeswijzen vergoedt. Maar de farmaceutische industrie verdient natuurlijk bakken met geld van die Ritalin rotzooi!
Of heeft iemand nog andere goeie ervaringen met alternatieve genezers?
Geschreven door Claudia Theunissen


Reacties

6 reacties op “Neurofeedback of andere alternatieve geneeswijzen?”

 1. Debby Verstege avatar
  Debby Verstege

  Hallo Claudia,
  Ons zoontje van bijna 7 heeft ook adhd en waren/zijn op zoek geweest naar alternatieven.
  Zit nu wel een klein jaartje aan de Ritalin en vind dat erg fijn, geeft rust in het koppie en kan meer aan, hij gaf zelf aan dat hij het fijner vind met dan zonder medicatie.
  Maar goed Ritalin is een drug en zijn dus op zoek geweest naar alternatieven.
  Met de korreltjes zijn we vorig jaar ook aan de slag gegaan maar zag niet echt verandering in.
  De neurofeedback hebben we gedaan en ons zoontje had er echt baat bij, heeft 23 sessies gehad terwijl het gemiddeld 25 tot 30 nodig zijn of evt. meer.
  De sessie worden helaas niet vergoed en kost dan 45€ per sessie, we hebben het er zeker voor overgehad.
  De resultaten liegen er niet om, wat een verschil, wat rustiger in het koppie, kan meer aan, we kunnen hem ook beter aanspreken, inplaats van 10 x waarschuwen is nu zeg maar 4 x geworden.
  En is ook van 15mg naar 5mg gegaan op de dag en zelfs als hij vrij is en in het weekend krijgt hij niet meer.
  Heeft wel z’n dagen dat het niet goed gaat en vraagt er dan om.
  Helaas is het inslapen het zelfde gebleven maar krijgt daar Melatonine 0.1mg voor.
  Groetejs Debby

 2. Claudia avatar
  Claudia

  Gelukkig dat is goed nieuws. Tja het is erg moeilijk. Waar ben je geweest voor de neurofeedback en vanaf welke leeftijd is dit het beste? Mss is hij nu nog te jong? Was dat 1 keer per week of zo?
  Ben zo erg op zoek. Vind t soms echt superzwaar!
  Grtz
  Claudia

 3. Claudia avatar
  Claudia

  Heb gelukkig een arts gevonden hier in de buurt en ga woensdag voor een intake. De jongste patient was 6 jaar maar ze wilde het wel proberen. Ben zo benieuwd.

 4. Eveline avatar
  Eveline

  Ik heb ook alternatieve medicijnen. Ze zijn sinds kort in nederland te verkrijgen. Ik denk als je gaat zoeken op internet je ze gewoon zelf kan kopen. Het heet clarity-h
  Het is eerst bij kinderen uitvoerig getest en later zochten ze 50 volwassenen hier in nederland.
  Ik was een van die personen en ik ben er nog steeds heel blij mee. Je moet het wel zelf betalen. Eigenlijk moet je het 2 x per dag nemen maar ik neem het alleen in de ochtend. Ik kan precies voelen wanneer het middel uitwerkt zeg maar en ik ben er heel blij mee.
  Het smaakt vies maar als je een half glas sinaasappelsap neemt is het goed te doen.
  En ik had heel veel last van hoofdpijn en nu bijna niet meer.
  Zoek maar eens op clarity h en adhd op google.
  Succes met je zoontje!

 5. In Canada gebruiken kinderen met adhd LTO 3 . Dit middel is op een natuurlijke basis. Gewoon even op google zoeken. Het schijnt vaak goed te werken. Ooit wil ik dit proberen voor mijn zoon. Hij heeft adhd en is 12 jaar. In groep 7 hebben we homeopatie geprobeerd bij hem. Maar dit hielp niet. Hij werd opstandig en zijn schoolresultaten gingen achteruit. Hij zit nu in groep 8.
  Omdat we al veel geprobeerd hebben (o.a neurofeedback , bij 2 verschillende homeopatische artsen gelopen , omega 3/6 met teunisbloem lange periode geprobeerd) en alleen ritalin bij hem werkte durf ik niet wat anders te proberen. Misschien durf ik het aan om in de 1ste van de middelbare school hem LTO3 te geven . Als ik dat doe begin in volgend jaar gelijk in de zomervakantie . Maar ik heb dan iemand nodig die zijn concentratie kan testen. Dit moet ik nog uitzoeken hoe ik het aan kan pakken.
  Want ik vind het heel erg dat mijn zoon alleen kan leren met hulp van ritalin.
  Via de homeopaat kwam ik erachter dat een kind voor of na de pubertijd moet stoppen met ritalin. In de grote vakantie moet een kind ook 6 weken zonder ritalin.
  Misschien heeft iemand wat aan mijn verhaal.
  Gr v Sabine.

 6. Hoi Claudia mijn zoontje van 11 heeft sins kort ook neurofietback en heeft nu 12 behandelingen gehad en je kan het verschil al merken en hij heeft 2 behandelingen in de week.ik zit bij het vgz en die vergoeden 1000 euro per kalenderjaar voorheen slikte hij ook medicijnen concerta maar daar zijn we mee gestopt na een test periode we merkte geen verschil in met of zonder medicijnen alleen dat hij nu meer ging eten ik hoop dat je iets kan vinden waar je zoon mee geholpen kan worden en je bent geen slechte moeder omdat je je eigen zo voelt het kost veel energie en je bent er emotioneel bij betrokken omdat het je eigen kunt is en je er zelf niet veel aan kan doen dan er alleen voor allebei te zijn

Geef een reactie