Bachbloesems

Bach Bloesem therapie en ADHD

Goede of slechte ervaringen met Bach bloesem therapie in combinatie met ADHD en werkt het überhaupt wel? Heb je ADHD, dan kan dat vervelend zijn. Het is namelijk meer dan enkel een concentratiestoornis. Afgezien van de mogelijke nadelen, zoals te snel zijn afgeleid en beperkte concentratiemogelijkheden hebben veel ADHD’ers ook voordelen. Zo heeft men vaak meer dan voldoende energie en zijn veel ADHD’ers gezegd met een groot gevoel voor humor. Toch het handig zijn om bepaalde symptomen de kop in te drukken. Gelukkig is voor dat doel Ritalin voor handen en ook Concerta kan aardige resultaten boeken. v

Liever geen reguliere ADHD medicatie? Mocht dat net iets teveel van het goede zijn, dan zijn er nog verschillende, vaak natuurlijke alternatieven waar je als ADHD’er mogelijk baart bij hebt. Een mooi voorbeeld daarvan is Bach Bloesem Mix.

Bach Bloesem therapie als alternatieve behandelmethode?

Als we hebben over de alternatieve behandelmethode van ADHD, dan komt men al snel terecht bij accupunctuur. Een enigszins onderbelicht alternatief is Bachbloesem therapie. Deze behandelmethode is in de 20e eeuw ontwikkeld door Eduard Bach. Hij ging aan de slag met homeopathische geneesmiddelen en ontwikkelde zo een geheel eigen systeem van het behandelen van ziektebeelden.

Bachbloesems zijn vloeibare plantenextracten die, in de juiste verhoudingen het gewenste effect hebben op bepaalde symptomen. Volgens de theorie achter de Bachbloesem therapie zou er een positieve uitwerking uitgaan op zowel het lichaam als de geest.

Simpel gezegd, Back Bloesem moet ervoor zorgen dat je lichaam weer in balans komt en blijft. Voor sommigen is dat inderdaad effectief en zweren ze erbij, anderen houden er liever een andere mening op na. En dit is vrijwel met alle reguliere- en alternatieve medicijnen voor ADHD.

Werking Bach Bloesem mix

Om de verwachtingen te temperen: Bachbloesem therapie heeft hooguit een ondersteunende werking. Dat wil zeggen dat de therapie ‘an sich’ niet genezend werkt. Het kan echter een prima alternatief zijn als de stap naar de reguliere geneesmiddelen als Ritalin en Concerta te groot is.

Ook als men een bepaalde aversie heeft tegen het gebruik van relatief zware medicatie, kan het zinvol zijn om aan de slag te gaan met Bachbloesem therapie. Het is een natuurlijke, niet verslavende manier van het behandelen van de symptomen van onder andere ADHD.

Hiervoor wordt Bachbloesem mix 55 gebruikt. In veel gevallen kan dat leiden tot opzienbarende resultaten en voordelen. Veel voorkomende positieve ervaringen met Back Bloesem mix zijn:

  • Rustiger en kalmer wordt
  • Minder snel geïrriteerd raakt
  • Grotere mate van zelfdiscipline kan ontwikkelen
  • Minder grote neiging tot impulsief gedrag
  • Minder snel is afgeleid
  • Verbeterde concentratie waardoor men beter presteert op school of op het werk
  • Merkbare resultaten

Nogmaals, het gebruik van Bachbloesems betekent niet dat symptomen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Van genezing is dus geen sprake, wel van een verbetering van de situatie. Het kan daarom een prima methode zijn om te gebruiken als onderdeel van een behandeling tegen de symptomen van ADHD.

Niet elke ADHD’er ervaart immers dezelfde klachten en dus zal ook het effect van Bachbloesems per individu kunnen verschillen. Verwacht overigens geen totale verbetering op korte termijn: normaliter duurt het enkele weken voor er sprake kan zijn van duidelijk merkbaar resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *