Medikinet CR (langwerkend) voor een hyperactief kind?

Medikinet Mijn zoontje (7 jaar en 4 maand op dit moment) is al vanaf baby een hyperactief kind die gevoelig is voor prikkels van buiten af. Hij is daarnaast erg slim (hoogbegaafd getest) en zijn gedrag zat zijn leren in de weg. In overleg met de kinderarts en orthopedagoog is hij gestart met Medikinet CR dit is een langdurig medicijn wat werkt van 8:00 tot 15:45 bij hem.

Je merkt dat hij zich beter kan concentreren en minder impulsief te werk gaat. Als de medicatie uitgewerkt raakt is hij een half uur slecht te corrigeren maar daarna trekt dit bij.
Ik ben geen voorstander van medicatie daar we niet weten wat het hem op langer termijn aan doet maar door alles erom heen konden we op dit moment niet anders als het proberen om even wat meer rust te krijgen in de hele situatie.

Wil je meer informatie weten over Medikinet CR zoals bijwerkingen, vergoedingen, doseringen, verschil tussen Ritalin en Medikinet etc.. ga dan naar de Medikinet CR gids.

Geschreven door Nicol de Leeuw

Ken je iemand die Medikinet gebruikt en zijn of haar verhaal wil delen? Bezoek ons forum en je kunt veel van elkaar leren. Tips kun je hier ook delen, net als advies vragen.


Reacties

16 reacties op “Medikinet CR (langwerkend) voor een hyperactief kind?”

 1. Sabine Riesewijk avatar
  Sabine Riesewijk

  Hoi. Zijn zoon van 11 jaar heeft ADHD. Vanaf zijn 5de jaar weten we dit. Sinds 4 jaar slikt hij ritalin want anders kan hij niet mee komen op school. Omdat ik dit niet fijn vind ga ik visolie (hoge dosering) met teunisbloem proberen. Ik heb na gevraagd wanneer je merkt dat het werkt. En ook of het helpt in combinatie met Ritalin.
  Er werd mij verteld dat mijn zoon dit gewoon kan gebruiken en dat het wel samen kan met Ritalin. We moeten het de eerste 12 weken 6 keer per dag geven. Na 12 weken 2 keer per dag. Na 12 weken moet ik verschil merken, en wil ik de Ritalin langzaam afbouwen via de huisarts. Ik hoop zo dat mijn zoon helemaal van de Ritalin af kan komen.
  Meer informatie over omega met teunisbloem vind je op Springfield Eye Q. Ik ga ze kopen bij een reform winkel. Maar je kunt ze ook online bestellen via Springfield Eye Q. Groeten van Sabine

 2. Nicol avatar
  Nicol

  Mijn zoontje gebruikt al vanaf zijn jaar visolie capsules en sinds kort Yana remedie druppels dit hielp allemaal wel wat maar niet afdoende om hem op school mee te laten komen.
  Dus nu gebruikt hij dit naast de Medikinet.

  1. sabine avatar
   sabine

   Hoi Nicole. Wat jammer dat de visolie bij jou zoon niet hielp. Ik heb ook eerder visolie gebruikt voor mijn zoon. Maar dit was een lage dosis, en ik heb het erg kort gebruikt. Daarom werkte het waarschijnlijk niet.
   Bij de reformwinkel hebben mij verteld dat je de hogere dosis visolie moet gebruiken. Ze hadden ook veel verhalen gehoord over dat dit goed werkt. Deze pillen heb ik vanmiddag gekocht. Morgen begin ik ermee. 12 weken lang, 6 keer per dag. Daarna 2 per dag. Hopend dat het zal gaan werken. Lijnzaad moet ook goed helpen voor de concentratie.
   Wij zijn een poos geleden ook bij de homeopaat geweest met onze zoon. Dit hielp niet. En ik kreeg ook geen goede begeleiding om de ritalin af te bouwen.
   Ik hoop zo dat de visolie gaat werken. Maar ik moet geduld hebben.

   1. Hoi. Na 3 maanden visolie met een hoge dosering en teunisbloem olie, konden we de ritalin afbouwen en doorgaan met de visolie.. Na 2 weken gingen op school de leersresultaten achter uit en werd hij opstandiger. Dus hij heeft weer de oude dosering Ritalin. Erg jammer dat het niet gelukt is.

 3. Rachelle avatar
  Rachelle

  Ik heb 4 ADHD kids waar van 3 zeer ernstig maar mijn 4de vind ik wel mee vallen (zal de ervaring zijn) maar ik zit met een vraag ik weet dat visolie effect kan hebben.
  Nu ben ik op zoek naar goede zodat ze misschien zonder Ritalin, Concerta of zo iets kan blijven ze heeft erg veel concentratie problemen wie kan mij iets aan raden (natuurlijks) of een combi van medicatie zeg maar.

  1. Ina Siemens avatar
   Ina Siemens

   Hoi mssn is visolie in combi met cbd olie iets daar heb ik namelijk me eigen zoontje op zitten mer resultaat en om zjj hyperactiviteit te co troleren wil ik met teunisbloem olie beginnen es kijken het werkt
   Groetjes ina

 4. Moderator ADHDblog.nl avatar
  Moderator ADHDblog.nl

  Beste Rachelle,
  De vraag die je stelt kan ook worden ingestuurd, dat kan op deze pagina: http://adhdblog.nl/contact/
  Deze vraag word dan ondergebracht in het grootste ADHD forum van Nederland: http://forum.ADHDblog.nl
  Op deze manier, wordt de vraag ook onder de aandacht gebracht bij andere ADHD deskundigen en is de kans op het antwoord dus velen malen groter.
  Alvast bedankt.
  Groeten, Coen Olde Bijvank.

 5. Ik gebruik zelf ritalin, sinds 6 maanden..
  En eindelijk heb ik rust in mijn hoofd, na 29 jaar!
  Iemand die geen ADHD heeft zal niet kunnen indenken hoeveel rust dit geeft.
  Ik begrijp dat de stap naar medicatie groot is, vooral als je het moet beslissen voor een ander, bijvoorbeeld voor je kind!
  Ik vond het zelf al moeilijk om deze stap te nemen.
  Maar het is zo lekker om niet de hele tijd dat onrustige gevoel te hebben.
  Om eens niet alle prikkels binnen te krijgen. Om eens gewoon met de kinderen bezig te zijn zonder dat hun onrust mij meteen teveel wordt.
  En ik kan me indenken dat dit voor kinderen hetzelfde gevoel geeft…

  1. Hallo Maaike
   Bedankt voor het uit leggen van je verhaal het heeft mij geholpen om toch mijn zoon de medicijnen te geven. Kon ik maar 1 dag in zijn hoofd kijken dan weet je wat hij door maak heb ik altijd geroepen. Dan is het fijn te horen hoe een volwassenen iemand dit verteld.
   Groeten Ivonne

 6. 27 Juli zijn we begonnen met de omega met teunisbloem bij onze zoon. Mijn man en ik merken dat hij veel minder snel boos word. Hij slikt nog wel Ritalin. We hopen dat dit middel straks zo goed werkt voor zijn concentratie dat hij de ritalin kan minderen en op den duur kan stoppen. Ik ben heel erg blij dat hij minder snel boos word. Voor dat we met omega en teunisbloem begonnen werd hij boos om alles.
  Altijd begon hij een discussie om zijn zin te krijgen. Nu is hij veel rustiger en makkelijker. Ik werd altijd zenuwachtig voor zijn boze reacties. Ik trok het me erg aan als hij boos was op mij. Ook al wist ik dat hij bijna altijd onterecht boos was. Nu is het veel gezelliger thuis met hem. En ik voel me veel meer ontspannen. Misschien heeft iemand wat aan mijn verhaal.
  Groeten van Sabine

 7. Graag wil wat meer weten over Teunisbloem. Mijn zoon van 11 slikt al jaren Medikinet 40 mg, maar daar naast is hij altijd heel snel boos. Ik ken het verhaal van Sabine
  Groeten Karin

  1. Hoi Karin. Beetje late reactie. Ik zie je bericht nu net. Teunis bloemolie werkt rustgevend. Dit hebben ze mij bij het reformhuis verteld.
   Ik heb een poos geleden een boekje gekregen bij de drogist. Daar staat fysiotherapie praktische kruiden en planten gids op. Er staat bij ADHD dat je het volgende kunt gebruiken:
   1 Bacopa: er staat bij : te gebruiken bij geheugen zwakte, ADHD kinderen, leer en concentratie problemen en bij dementie. Na enkele weken komt er een verbetering. Dus niet direct.
   2 Lijnzaadolie: er staat in : voor huiduitslag, allergie, ADHD overactiviteit, te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, stress humeur schommelingen , dyslexie en dyspraxie.
   3 Goudpapaver: er staat te gebruiken bij : inslaap problemen, bed plassen , overactief , angst, nerveus , slapeloosheid en nachtmerries . Deze spreekt mij niet zo aan eigenlijk.
   Ik hoop dat jij of iemand anders wat aan deze informatie heeft.
   Groeten van Sabine

 8. Zoonlief zit inmiddels op 15 mg Medikinet.
  Het werkt prima maar als het is uitgewerkt is hij echt 10-15 minuten niet te genieten en soms langer.
  volgende week weer telefonisch consult met de arts toch weer aangeven van zijn korte lontje en zeer in het negatieve over dingen die gebeuren betrekt alles op zichzelf neemt alles serieus 🙁

 9. Ik heb een artikel gelezen. Het ging over een vervanging van Ritalin. Op Google zocht ik het volgende: kruiden in plaats van Ritalin of zoiets. Toen las ik over een combinatie van Ginko biloba en Gingseng gecombineerd. Bij de gezondheidswinkel zeggen ze dat een kind dit niet mag slikken en via de website zeiden ze van wel toen ik dit vroeg.
  Binnenkort ga ik naar de homeopaat en vraag ik hier dingen over. Homeopathische middelen zijn sterk verdund en veilig. Ooit hebben we ook Bella Donna gebruikt van de homeopaat bij onze zoon. Hij werd toen heel opstandig. Ik hoop zo op een vervanging voor ritalin.
  Duim voor me want ik ga 9 februari naar een klassieke homeopaat. Als er iets uitkomt wat goed bij mijn zoon werkt dan vertel ik het op de website.
  Groeten van Sabine

 10. Mevrouw Vraagbaak avatar
  Mevrouw Vraagbaak

  ADHD? Weg er mee? Heeft je kind de volgende symptomen:
  een beetje druk
  een scherp waarnemer
  een slim/of intelligent kind
  een beetje aparter dan de rest
  een gevoelig kind
  Is het kind lastig voor zijn omgeving? Heeft je kind dan ADHD of moeten kinderen met lastig gedrag voor zijn omgeving gewoon aan de medicijnen?

 11. Ik heb met zeker heid profijt bij Medikinet maar volgens de psychiater heb ik geen ADHD, heb het echt moeilijk zonder Medikinet kan er iemand mij helpen a.u.b.

Geef een reactie