Noise Cancelling Koptelefoons: Bijna speciaal voor ADHD’ers

Noise cancelling koptelefoons een uitkomst voor mensen met ADHD en Autisme. Wanneer je ADHD of autisme hebt is de kans erg groot dat je gevoelig bent voor tal prikkels. Dat hoeft nog geeneens iets geks te zijn, het zoemende geluid van de koelkast kan al voldoende zijn om een (ongewilde) reactie te veroorzaken. In zo’n geval zit er niets anders op dan je vingers te gebruiken en je oren dicht te drukken. Dan is het tenminste opgelost. Uiteraard is het geen doen om heel dag zo rond te lopen.



Vraag: Is er dan geen andere, meer acceptabele manier om prikkels door geluid te verminderen?
Antwoord: Jazeker wel, noise-cancelling koptelefoons of hoofdtelefoons zijn ideaal om de omgevingsgeluiden tot een minimum te beperken!

In dit artikel alles over de noise cancelling koptelefoon en een overzicht van de beste noise cancelling koptelefoons die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Noise cancelling koptelefoons

Prikkels zijn overal in de maatschappij te bespeuren en vaak heb je er geen last van. Dat wil zeggen, als je geen ADHD of ADD hebt. Heb je dat wel dan het minste al voldoende zijn om je uit balans te brengen. Denk maar aan ogenschijnlijk eenvoudige zaken als geuren of kleuren. Ook geluiden kunnen een behoorlijke prikkel zijn voor mensen met ADHD. Uiteraard kun je er tal van therapieën op los laten, maar het verhinderen van geluid kan juist een zeer acceptabele oplossing zijn voor ADHD’ers.

Sterker nog, doordat noise cancelling hoofdtelefoon de externe geluiden zo perfect maskeren, gaat er een wereld van genot voor je open. Zo wordt een tochtje naar de supermarkt opeens een hele belevenis en kun je net zo makkelijk door het park lopen, zonder last te hebben van allerlei geluiden om je heen.

Hoe werkt een Noise Cancelling Koptelefoon?

Stel je een speciale hoofdtooi voor die helpt om geluiden weg te toveren, net als magie. Dat is een noise cancelling koptelefoon. Als je deze muts opzet, lijkt het alsof je in een stille wereld bent.

De koptelefoon heeft stiekeme oortjes, kleine microfoontjes. Deze microfoontjes luisteren naar alle geluiden om je heen, zoals mensen die praten, auto’s die toeteren, en zelfs het gezoem van een boze bij. De microfoontjes fluisteren al deze geluiden in de koptelefoon.

Nu komt het bijzondere gedeelte. De koptelefoon maakt een speciaal tegen-geluid, een soort “nee-geluid.” Dit tegen-geluid is precies hetzelfde als het geluid om je heen, maar dan precies tegenovergesteld. Stel je voor dat iemand heel hard “Hallo!” zegt, dan zegt de koptelefoon fluisterend “Hallo!” in de tegenovergestelde richting.

Wanneer het echte geluid en het tegen-geluid elkaar ontmoeten, gebeurt er iets bijzonders. Ze verdwijnen gewoon! Het is net als een wonder. De boze bij wordt stil, de auto’s toeteren niet meer, en zelfs het praten van mensen wordt zacht als een geheim.

En nu komt het leukste deel. Terwijl de koptelefoon de geluiden wegtovert, kun je naar je favoriete liedjes luisteren. Het is net alsof je in een stille tuin bent waar alleen jouw muziek te horen is.

Dus, een noise cancelling koptelefoon is als een magische muts die geluiden wegtovert met zijn speciale tegen-geluid. Zo kun je in alle rust genieten van je muziek, en het is geweldig voor op reis of als je je even wilt concentreren zonder afleiding.

De beste noise cancelling koptelefoons op rijtje

Onderstaand de meest verkochte en beste Noise Cancelling koptelefoons die we voor je uitgezocht hebben. Let op, de prijzen en modellen kunnen verschillen omdat veel merken continu de noise cancelling koptelefoon blijven verbeteren voor nog betere prestaties. Wij proberen je in ieder geval zo’n up-to-date mogelijk overzicht te geven. Zodat jij de juiste keuze maakt.

Dali IO-6 Draadloze Koptelefoon met Noise Cancelling
De Dali noise cancelling koptelefoon is een van de duurste modellen uit deze top vijf, maar daar is dan ook een goede reden voor. Deze koptelefoon heeft niet alleen een onvoorstelbaar hoog draagcomfort, het beschikt ook over de ANC technologie. Deze technologie (Automatic Noise Cancelling), zorgt ervoor dat elk geluid volledig wordt weggefilterd waardoor de serene rust overblijft. Grote kans dat je deze koptelefoon dus ook tijdens het slapen wilt dragen.

Verkoopprijs 399 euro

Bekijk beste noise cancelling hoofdtelefoons bij Bol.com

Bose QuietComfort 35 serie II
Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

Het is een van de beste noise cancelling hoofdtelefoons die momenteel verkrijgbaar zijn. Dat is niet zo heel gek, Bose heeft immers een naam hoog te houden. De koptelefoon biedt je in totaal vier verschillende vormen van noise cancelling aan zodat je altijd de meest perfecte manier van het onderdrukken van omgevingsgeluiden kunt kiezen.

Bekijk beste noise cancelling hoofdtelefoons bij Bol.com

JBL Live 650BT NC Zwart
Stijlvolle koptelefoon met noise cancelling voor op het werk of in de trein

Niets is lekkerder voor een ADHD’er dan ongestoord kunnen reizen of werken. Helaas kan de overgevoeligheid voor prikkels zoals omgevingsgeluiden dat genot ernstig verstoren. Door het gebruik van deze noise cancelling koptelefoon van JBL is dat verleden tijd en reis of werk je zonder feitelijk gestoord te worden. De batterij gaat, als de noise cancelling geactiveerd is, maar liefst 20 uur lang mee.

Bekijk beste noise cancelling hoofdtelefoons bij Bol.com

House of Marley Redemption ANC
Volledig draadloze oordopjes met Noise Cancelling

Als duurzaamheid een belangrijke voorwaarde voor je is, dan zijn deze oordopjes ideaal. Ze zijn namelijk gemaakt van gerecycled materiaal en het hout is gemaakt van duurzaam gekweekt bamboe. Op die manier kun je heerlijk genieten van een stille omgeving zonder schuldgevoelens. Het handige opbergdoosje heeft een oplaadfunctie zodat je binnen de kortste keren je oordopjes weer kunt opladen.

Bekijk beste noise cancelling hoofdtelefoons bij Bol.com

Sony WI-1000XM2
Premium in-ear oordoppen met Noise Cancelling

Van een merk als Sony mag je behoorlijk wat kwaliteit verwachten. Naast perfect zittende oordopjes heb je ook een handige draagbaand waardoor niet bang hoeft te zijn dat plotseling naar je oordopjes moet zoeken. Via een app kun je oordopjes koppelen en activeren om zo gebruik te maken van de noise cancelling optie. De meegeleverde batterij heeft een levensduur van 10 uur en met slechts 10 minuten opladen, kun je er ruim anderhalf uur gebruik van maken.

Bekijk beste noise cancelling hoofdtelefoons bij Bol.com

Heb jij ervaringen met noise cancelling hoofdtelefoons en wil jouw ervaring delen met andere lotgenoten? Laat dan vrijblijvend een reactie achter en help andere mensen met een diagnose.

Heb je nog geen noise cancelling koptelefoon?

Bekijk beste noise cancelling hoofdtelefoons bij Bol.com

Geef een reactie